Απο την ιστοσελίδα kalavrytanews.com δημοσιευμένο στις 5 Ιανουαρίου 2015:

Διεθνής Διάκριση για Μελισσοκόμο από το Πλανητέρο

Μια μεγάλη διάκριση έλαβε καλαβρυτινός μελισοκόμος από το Πλανητέρο στον διεθνή διαγωνισμό βιολογικών μελιών που έγινε στην Ιταλία (BIOLMIEL 2014) από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2014.
Ο συμπατριώτης μας Βασίλης Κουτρουλάκης έλαβε το Χρυσό Βραβείο και μάλιστα για δύο προϊόντα που παράγει, το βιολογικό μέλι πεύκου και στο βιολογικό μέλι ελάτης που μάλιστα συλλέχθηκε και στο βουνό μας τον Χελμό, ανάμεσα σε 160 συμμετοχές απ όλο τον κόσμο.

Ο Βασίλης Κουτρουλάκης μιλώντας στο kalavrytanews.com μας λέει:
«Είμαι περήφανος επειδή και τα δύο βιολογικά μέλια παραγωγής μου που έστειλα να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό κέρδισαν το Χρυσό βραβείο! Το βιολογικό μέλι ελάτης που μάλιστα συλλέχθηκε και στο βουνό μας τον Χελμό κέρδισε το χρυσό βραβείο και κατατάχθηκε 8ο (όγδοο) , ενώ το βιολογικό μέλι πεύκου κέρδισε και αυτό το χρυσό βραβείο και ήταν 13ο (δέκατο τρίτο) στην σχετική κατάταξη σε σύνολο πάνω από 160 δειγμάτων από όλο τον κόσμο.
Μετά την προτίμηση των προϊόντων μου από την τοπική κοινωνία αλλά και τους επισκέπτες σε αυτήν, τις εξαγωγές που έχει κάνει η μελισσοκομική μονάδα μου σε Γερμανία, Αγγλία, Η.Π.Α. και άλλες χώρες αυτή είναι η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή για τους κόπους και τις προσπάθειες χρόνων.
Η πρώτη μου επαφή με τις μέλισσες ήρθε το 1996 οπού ξεκίνησα μαθήματα μελισσοκομίας στην Τ.Ε.Σ. Μελισσοκομίας στο κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι Αθηνών. Μετά από διετή φοίτηση και γοητευμένος από την κοινωνία των μελισσών αποφάσισα να αφήσω την πρωτεύουσα και να μετακομίσω στην Κλειτορία Καλαβρύτων για να ασχοληθώ με την μελισσοκομία πιο εντατικά! Ξεκίνησα με λίγα μελίσσια αλλά μετά το 2001 με την ένταξή μου στο πρόγραμμα επιδοτήσεων νέων αγροτών τα πολλαπλασίαζα χρόνο με το χρόνο. Το 2008 και με τη βοήθεια ενός κοινοτικού προγράμματος σχεδίων βελτίωσης για τους μελισσοκόμους ολοκλήρωσα το τελευταίας τεχνολογίας μελισσοκομικό εργαστήριο – τυποποιητήριο μου, που βρίσκεται στη θέση Βράχος στο χωριό Πλανητέρο Καλαβρύτων. Και ενώ η παραγωγή μελιού μας στηριζόταν ανέκαθεν στην αγάπη μας για τη μέλισσα και στο σεβασμό μας προς τον συνάνθρωπο, το 2012 αποφασίσαμε να εντάξουμε το μελισσοκομείο μας σε πρόγραμμα Βιολογικής Μελισσοκομίας. Έτσι μετά από το μεταβατικό στάδιο ενός χρόνου, από τον Φεβρουάριο του 2013 έχουμε την χαρά και την τιμή και σας προσφέρουμε διάφορες ποικιλίες ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ περιορισμένης σοδειάς.»