Από την ιστοσελίδα της Εφημερίδας «Πελοπόννησος» τον Αύγουστο του 2018:

Β. Κουτρουλάκης: Γνώρισε τις μέλισσες και…τσιμπήθηκε γερά

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Kαλάβρυτα, στον δρόμο που οδηγεί προς την Kλειτορία, στο γραφικό Πλανητέρο, βρίσκεται το μελισσοκομικό εργαστήριο – τυποποιητήριο του Βασίλη Κουτρουλάκη.
Ο νεαρός μελισσοκόμος, είναι από αυτούς τους ανθρώπους, που με επιμονή και αισιοδοξία, επέλεξαν έναν δρόμο έξω από τα καθιερωμένα και βασιζόμενος στη δουλειά του, διαμορφώνει μόνος του, το μέλλον του.
Ο Βασίλης Κουτρουλάκης, άφησε τη ζωή στην Αθήνα και αποφάσισε να γυρίσει στο χωριό της μητέρας του, για να ακολουθήσει μια επαγγελματική πορεία στην επαρχία, έξω από τα «καθιερωμένα», ασχολούμενος με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και συγκεκριμένα, με την βιολογική μελισσοκομία.
Ο δημιουργός αυτής της μικρής αλλά ιδιαίτερης επιχειρηματικής δραστηριότητας στις αρχές του μήνα σε μια ανάρτηση του στο facebook μοιράστηκε μαζί μας μια καλή είδηση: «Για μια ακόμα φορά το μέλι μας, βιολογικό μέλι ΚόRYS πιστό στο ραντεβού με τις διακρίσεις! Διαγωνισμός GREAT TASTE 2018 που λαμβάνει μέρος στην Αγγλία… 5 συμμετοχές και 4 βραβεύσεις Βιολογικό μέλι Βελανιδιάς – 2 Χρυσά Αστέρια, Βιολογικό μέλι Δάσους – 2 Χρυσά Αστέρια, Βιολογικό μέλι Καστανιάς – 1 Χρυσό Αστέρι, Βιολογικό μέλι Ανθέων – 1 Χρυσό Αστέρι. Δυστυχώς το Βιολογικό μέλι Ελάτης μας δεν βραβεύτηκε, αλλά ευτυχώς αυτό το έχουν βραβεύσει οι πελάτες και συνεργάτες μας! Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνετε στα προϊόντα μας!».
Η διάκριση των βιολογικών μελιών που παράγει ο Βασίλης Κουτρουλάκης, είναι μια ακόμα επιβράβευση της προσπάθειάς του, η οποία ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν στη περιοχή των Καλαβρύτων, όπου ζει με την οικογένεια του και έχει στήσει την επιχείρηση του.
Η ιστορία του έχει ενδιαφέρον και την αφηγείται ο ίδιος: «Η πρώτη μου επαφή με τις μέλισσες ήρθε το 1996 οπού ξεκίνησα μαθήματα μελισσοκομίας στην ΤΕΣ Μελισσοκομίας στο κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι Αθηνών. Μετά από διετή φοίτηση και γοητευμένος από την κοινωνία των μελισσών αποφάσισα να αφήσω την πρωτεύουσα και να μετακομίσω στην Κλειτορία Καλαβρύτων για να ασχοληθώ με την μελισσοκομία πιο εντατικά! Ξεκίνησα με λίγα μελίσσια αλλά μετά το 2001 με την ένταξή μου στο πρόγραμμα επιδοτήσεων νέων αγροτών τα πολλαπλασίαζα χρόνο με τον χρόνο.
Το 2008 και με τη βοήθεια ενός κοινοτικού προγράμματος σχεδίων βελτίωσης για τους μελισσοκόμους ολοκλήρωσα το τελευταίας τεχνολογίας μελισσοκομικό εργαστήριο – τυποποιητήριο μου, που βρίσκεται στη θέση Βράχος στο χωριό Πλανητέρο Καλαβρύτων. Και ενώ η παραγωγή μελιού μας στηριζόταν ανέκαθεν στην αγάπη μας για τη μέλισσα και στον σεβασμό μας προς τον συνάνθρωπο, το 2012 αποφασίσαμε να εντάξουμε το μελισσοκομείο μας σε πρόγραμμα Βιολογικής Μελισσοκομίας. Ετσι μετά από το μεταβατικό στάδιο ενός χρόνου, από τον Φεβρουάριο του 2013 έχουμε τη χαρά και την τιμή και σας προσφέρουμε διάφορες ποικιλίες βιολογικού μελιού περιορισμένης σοδειάς».

Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ